Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, tütün mamulleri kaçakçılığına yönelik 23 Ekim 2023 tarihinde Duman Uygulaması düzenledi. Uygulama kapsamında 125 işyeri, 9 ikamet ve 2 araçta arama yapıldı.
Aramalarda 882 kilogram açık kıyılmış kaçak tütün, 313 bin 480 adet içi kaçak tütün doldurulmuş makaron, 493 bin adet boş makaron, 28 adet elektronik sigara ve 19 adet elektronik sigara likiti ele geçirildi.
Olaya karışan 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.
Uygulama hakkında açıklama yapan Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, şu ifadelere yer verdi:
" Tütün mamulleri kaçakçılığının engellenmesi, genel sağlığın korunması, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması maksadı ile 78 ekip ve 287 personel ve 2 çay ve tütün tespit köpeğinin katılımı ile 23 Ekim 2023 günü 10:00-15:00 saatleri arasında Duman Uygulaması icra edilmiştir.
Bu kapsamda yasadışı sigara imalathaneleri başta olmak üzere makaron ve tütün mamullerinin depolandığı ve satışa sunulduğu 125 işyeri, 9 ikamet ve 2 araçta yapılan arama faaliyeti sonucu;
882 kilogram açık kıyılmış kaçak tütün,
313 bin 480 adet içi kaçak tütün doldurulmuş makaron,
493 bin adet boş makaron,
28 adet elektronik sigara,
19 adet elektronik sigara likiti ele geçirilmiştir.
Olaylara karışan 11 şüpheli hakkında adli ve idari işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir."
Uygulama kapsamında, yasadışı sigara imalathanelerinde üretilen ve piyasaya sürülmeye hazır durumda olan kaçak tütün ve makaronlar ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak tütün ve makaronların piyasa değerinin yaklaşık 5 milyon TL olduğu tahmin ediliyor.
Jandarma, kaçak tütün ve makaron ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
Balıkesir HABERİ