Tarih: 12.12.2023 22:29

Turhan Çömez'den İthal Buğday Uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Op.Dr.Turhan Çömez'den İthal Buğday Uyarısı

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Op.Dr.Turhan Çömez, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nün 42 bin ton buğday ithal etmesini eleştirdi.
 
Çömez, yaptığı açıklamada, "Türk çiftçisinin buğdayını çamura gömüp, ithal buğdaya yer açmakmış niyetleri. Bu kafayla giderseniz millet ekmek alamaz hale gelecek" ifadelerini kullandı.
 
Çömez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
"Türkiye, son yıllarda artan kuraklık ve iklim değişikliği nedeniyle tarım alanında ciddi sorunlar yaşıyor. Bu sorunlar, çiftçilerin üretim maliyetlerini artırırken, verimi de düşürüyor.
 
Bu durumdan en çok etkilenen kesimlerden biri de çiftçiler. Çiftçiler, üretim maliyetlerinin artması ve verimin düşmesi nedeniyle zor günler geçiriyor.
 
Bu sorunlara bir de ithal buğday ithalatının artması eklenince, çiftçilerin durumu daha da zorlaşıyor.
 
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nün son olarak 42 bin ton buğday ithal etmesi, bu durumu gözler önüne seriyor.
 
Bu ithalat, Türk çiftçisine zarar veriyor ve ekmek fiyatlarını artıracak. Hükümetin, tarım politikalarını gözden geçirmesi gerekiyor."
 
Çömez'in bu uyarısı, hükümetin tarım politikalarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini gösteriyor.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=Ugy2aeAFdPbYyIpP75U9eYNdHhldTRfztTPEDVSiITk