Tarih: 12.08.2023 14:58

Üsküdar'da Taksiciye Üst Üste Ceza Şoku: Aynı Yerde İki Kez Cezalandırıldı

Facebook Twitter Linked-in

Üsküdar'da trafik denetimleri sırasında yaşanan bir olayda, bir taksici aynı denetim noktasında iki kez ceza aldı. Sivil trafik ekiplerinin öncelikli olarak yayalara yol verilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği denetimler, bir taksici tarafından sinirli bir şekilde karşılandı.

Denetimler sırasında öncelik hakkı bulunan yayalara yol vermeyen sürücülere yönelik drone ile yapılan denetimlerde, taksici olduğu belirlenen bir araç sürücüsüne ceza kesildi. Ancak bu olay, sıradan bir trafik cezası olmaktan öteye geçti.

Sinirli Taksici Emniyet Kemeri Takmadan Kaçtı

Cezanın kendisine yazılmasından öfkelenen taksici, aracına binerek kontrolden hızla uzaklaşmaya çalıştı. Ancak emniyet kemeri takmadan aracını sürmeye başlayan taksici, patinaj çekerek denetim alanından ayrıldı.

Motosikletli Polis Ekipleri Hızlıca Müdahale Etti

Trafik denetimine takılan taksicinin kaçış girişimine, motosikletli polis ekipleri hızlıca müdahale etti. Patinaj çeken aracın peşine düşen ekipler, taksiciyi kısa sürede durdurarak etkisiz hale getirdi.

İkinci Cezası da Emniyet Kemeri İhlali İçin

Motosikletli ekipler tarafından yakalanan taksiciye, emniyet kemeri takmaması nedeniyle ikinci bir ceza daha kesildi. Toplamda 2 bin 353 lira cezai işlem uygulanan taksici, denetim noktasında yaşadığı sinirli tepkisiyle dikkat çekti.

Diğer Sürücülere de Cezalar Verildi

Üsküdar'da gerçekleştirilen denetimlerde, yaya geçidinde yayalara öncelik vermeyen, kemer takmayan ve cep telefonu kullanarak trafiği tehlikeye atan sürücülere toplamda 20 bin 500 lira ceza uygulandı.

Taksicinin Cezalandırılmasına Tepkisi

Cezanın kendisini maddi olarak zor durumda bıraktığını ifade eden taksici, "Ben 2 bin lirayı 4 günde kazanıyorum. Moralim bozuldu. Yaptığımız iş zaten stresli. Kemerim takılıydı. Bu haber yayınlanacak mı? Hangi kanalda çıkacak? Söyleyin de izleyeyim bari. Akşam haberleri mi? Yazlıklar olsun, 1 haftalık kazancım 2 tane cezaya gitti" şeklinde tepki gösterdi.

Sonuç olarak, Üsküdar'da gerçekleştirilen trafik denetimlerinde yaşanan bu olay, taksicinin sinirli tepkisi ve aynı yerde iki kez ceza almasıyla dikkat çekti. Diğer sürücülere verilen cezalarla birlikte trafik güvenliğine yönelik denetimlerin sürdüğü görüldü.

Balıkesir HABERİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
google-site-verification=Ugy2aeAFdPbYyIpP75U9eYNdHhldTRfztTPEDVSiITk