-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,17% 0,15
-
EURO
50,88% -0,07
-
GRAM ALTIN
7261,05% 0,77
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Cumhuriyet Söyleşileri’nde Nâzım Hikmet’in hayatına ışık tutulacak
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Balıkesir Kent Konseyi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği iş birliğinde düzenlenen “Cumhuriyet Söyleşileri” tüm hızıyla devam ediyor. Serinin üçüncü programında Şair Turgay Fişekçi,
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Balıkesir Kent Konseyi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği iş birliğinde düzenlenen “Cumhuriyet Söyleşileri” tüm hızıyla devam ediyor. Serinin üçüncü programında Şair Turgay Fişekçi, 18 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’te Salih Tozan Kültür Merkezi’nde “Nâzım Aramızda” söyleşini gerçekleştirecek.
Gündem, siyaset, sanat ve edebiyat alanında başarılı isimleri Balıkesirlilerle buluşturan “Cumhuriyet Söyleşileri” hız kesmeden devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Kent Konseyi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ortaklığında gerçekleştirilen Cumhuriyet Söyleşilerinin üçüncü konuğu Şair Turgay Fişekçi olacak. 18 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’te Salih Tozan Kültür Merkezi’nde edebiyat tutkunlarıyla bir araya gelecek olan Fişekçi “Nâzım Aramızda” adlı söyleşisini gerçekleştirecek. Başkanlığını Rutkay Aziz’in yaptığı Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın Genel Sekreteri de olan Fişekçi, Türk edebiyatında iz bırakan Nâzım Hikmet’in yaşamına ışık tutacak. Usta şairin hayatını ve insanlığa katkılarını konuklara aktaracak olan Turgay Fişekçi, Nâzım Hikmet’i “Yaşadığı yüzyılın dünya çapında birkaç büyük şairlerinden biri” olarak tanımlıyor.
TURGAY FİŞEKÇİ KİMDİR?
1956 yılında Balıkesir'de doğan Turgay Fişekçi, 1978 yılından bu yana çeşitli yayınevlerinde çalıştı. Şair, 1996-2013 arası çarşamba günleri Cumhuriyet gazetesinin kültür sayfasında Defne Gölgesi başlığı altında köşe yazıları yazdı. İlk şiiri 1977 yılında yayınlanan şair ilk şiir kitabı Karda Işıltılar ile Akademi Kitabevi Şiir Ödülü’nü kazandı. Şiirlerinde hayata ve doğaya dair konuları yalın bir dil ve derin bir hüzünle işleyen Fişekçi'yi, daha ilk kitabı yayınlandığında, Aziz Nesin "Türk şiirinde uzun yıllardır rastlanmayan hikmet söyleyen bilge şair" olarak tanımlamıştır.
AKP DÖNEMİNDEN KALAN YÖNETİCİLER YÜZÜNDEN, HAKAN ŞEHİRLİ ZORDA
Balıkesirspor Adım Adım Amatör Kümeye Mi?
Şap'a Oturduk!
8 Gündür Kayıptı, Acı Haber Geldi
GELECEĞİN HUKUKÇULARI İNFAZI YERİNDE ÖĞRENDİ
Balıkesirspor’da kriz derinleşiyor: Hoca da kaçtı!
Erdek Kapıdağ’da Aramalar 6. Gününde: Gözaltına Alınan Sevgili ve Arkadaşı Adli Kontrolle Serbest
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde emekçiler için ücretsiz ulaşım sona eriyor.
Balıkesir Erdek’te Kayıp Elif Kumal’dan 3 Gündür Haber Alınamıyor
GENELDE ÖZGÜR, YERELDE ÖZGÜR!
BABANA DEĞİL, YARDIMCINA BAK MESUT!
Balya Kadıköy Mesire Alanı açıldı
Karesi’de 1300’e Yakın Yapı Usulsüz! Belediye Uygulamaları Tepki Çekiyor
Akın: “Kuvayımilliye Şehri’ne İstiklal Madalyası yakışır”
KARESİ’NİN MİRASYEDİ BAŞKANI: HAZIRA DAĞ DAYANMAZ!
Kırmızılar Köyü’nde Rant ve Kaçak Yapı İddiası: İmarsız Tarlalara Elektrik ve Konutlar!
600 Milyon Borç Tartışması: Mesut Akbıyık Şeffaflık Sınavını Geçebildi mi?
BAŞKAN AKIN’A YÖNELİK BÜYÜK SABOTAJ!
Büyükşehir’in Yaz Spor Okulları’na yoğun ilgi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi plaj voleybolu severleri unutmadı
Uluslararası 6. Balıkesir Aromaterapi Festivali coşkuyla başladı
Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi’nden bölge yangınlarına güçlü destek
BASKİ Çevre Kirliliğinin Önüne Geçiyor
Balıkesir, Kaz Dağları Bisiklet Dostluk Sürüşü’nde buluşuyor
Büyükşehir’den trafiği rahatlatan çalışma
Minderde zafer Büyükşehir’in! Genç sporcular 14 madalya kazandı
Bilimin ışığında güçlü bir Balıkesir
Mobil KETEM Tırı Erdek’te hizmet vermeye başladı
Büyükşehir denizleri hayalet ağlardan arındırıyor
Büyükşehir’den İda Madra Jeopark Müzesi ve Akbaş Etnografya Müzesi’ne Teknik Gezi
Yükleniyor



