-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,02
-
EURO
51,25% -0,04
-
GRAM ALTIN
6279,42% -2,22
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Büyükşehir denizleri hayalet ağlardan arındırıyor
Büyükşehir biyoçeşitliliği korumak için seferber oldu
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile yaptığı protokol kapsamında denizler hayalet ağlardan arındırılıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi geçen sene uzatılan protokol ile 5 yıl daha Ege ve Marmara Denizi’ni temizleyerek denizlerin biyoçeşitliliğini koruyacak.
Çevreci ve sürdürülebilir çalışmalarla şehrin dokusunu koruyan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın öncülüğünde kıyılar hayalet ağlardan arındırılıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında Ege ve Marmara Denizi’nde biyoçeşitliliği korumak adına hayalet ağ temizleme çalışmaları devam ediyor. Su altı yaşamını korumak ve balıkçılık faaliyetlerini desteklemek için hayalet ağları temizleyen ekipler, Cunda Adası kıyılarında kapsamlı bir çalışma başlattılar.
BİLİMSEL ÇALIŞMALARA KAYNAK OLACAK
Deniz ekosistemine zarar veren hayalet ağlar düzenli olarak temizleniyor. Daha önce 3 yıl olan protokol süresi geçtiğimiz yıl 5 yıl daha uzatıldı. Denizlerdeki biyolojik çeşitliliği tehdit eden ve balık popülâsyonlarının azalmasına neden olan hayalet ağlar, dalış ekipleri ve akademisyenlerin ortak çalışmasıyla tespit edilerek çıkarılıyor. Hayata geçirilen proje kapsamında elde edilen veriler de bilimsel çalışmalara kaynak olarak kullanılacak. Yaz boyu belirli periyotlarla temizleme işlemine devam edilecek.
‘DENİZLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR’
Türkiye’nin en çok hayalet ağ temizleyen belediyesi olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Denizler geleceğimizin teminatıdır.” mottosuyla hareket ediyor. Denizlerdeki balık popülasyonunu korumak için hayalet ağların temizlenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda balıkçılık ekonomisine de katkı sağlamayı hedefliyor.
AKP DÖNEMİNDEN KALAN YÖNETİCİLER YÜZÜNDEN, HAKAN ŞEHİRLİ ZORDA
Balıkesirspor Adım Adım Amatör Kümeye Mi?
Şap'a Oturduk!
8 Gündür Kayıptı, Acı Haber Geldi
GELECEĞİN HUKUKÇULARI İNFAZI YERİNDE ÖĞRENDİ
Balıkesirspor’da kriz derinleşiyor: Hoca da kaçtı!
Erdek Kapıdağ’da Aramalar 6. Gününde: Gözaltına Alınan Sevgili ve Arkadaşı Adli Kontrolle Serbest
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde emekçiler için ücretsiz ulaşım sona eriyor.
Balıkesir Erdek’te Kayıp Elif Kumal’dan 3 Gündür Haber Alınamıyor
GENELDE ÖZGÜR, YERELDE ÖZGÜR!
BABANA DEĞİL, YARDIMCINA BAK MESUT!
Balya Kadıköy Mesire Alanı açıldı
Karesi’de 1300’e Yakın Yapı Usulsüz! Belediye Uygulamaları Tepki Çekiyor
Akın: “Kuvayımilliye Şehri’ne İstiklal Madalyası yakışır”
KARESİ’NİN MİRASYEDİ BAŞKANI: HAZIRA DAĞ DAYANMAZ!
Kırmızılar Köyü’nde Rant ve Kaçak Yapı İddiası: İmarsız Tarlalara Elektrik ve Konutlar!
600 Milyon Borç Tartışması: Mesut Akbıyık Şeffaflık Sınavını Geçebildi mi?
BAŞKAN AKIN’A YÖNELİK BÜYÜK SABOTAJ!
Büyükşehir’in Yaz Spor Okulları’na yoğun ilgi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi plaj voleybolu severleri unutmadı
Uluslararası 6. Balıkesir Aromaterapi Festivali coşkuyla başladı
Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi’nden bölge yangınlarına güçlü destek
BASKİ Çevre Kirliliğinin Önüne Geçiyor
Balıkesir, Kaz Dağları Bisiklet Dostluk Sürüşü’nde buluşuyor
Büyükşehir’den trafiği rahatlatan çalışma
Minderde zafer Büyükşehir’in! Genç sporcular 14 madalya kazandı
Bilimin ışığında güçlü bir Balıkesir
Mobil KETEM Tırı Erdek’te hizmet vermeye başladı
Büyükşehir denizleri hayalet ağlardan arındırıyor
Büyükşehir’den İda Madra Jeopark Müzesi ve Akbaş Etnografya Müzesi’ne Teknik Gezi
Yükleniyor



