15750,07%-2,31
43,93% -0,01
51,08% 0,00
7243,29% 0,56
11848,56% 0,00
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, , 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Köybaşı, mesajında, basının önemine vurgu yaparak, gazetecilik mesleğinin, toplumun bilinçlenmesinde ve doğruların öğrenilmesinde kilit bir rol oynadığını belirtti. Zor şartlar altında bile meslek etiğine bağlı kalarak çalışan gazetecilerin, toplumsal bilincin şekillenmesinde büyük bir güç olduğunu vurguladı.
Köybaşı, mesajının devamında, mevcut AKP iktidarı tarafından yazılı ve görsel medyanın büyük çoğunluğu kontrol altına alındığına dikkat çekti. Gazete manşetlerinin tek merkezden atıldığını belirten Başkan Köybaşı, gazetecilik yapan veya yapmaya çalışanların ya işsiz bırakıldığını ya da hapse atıldığını ifade etti. Barış Pehlivan başta olmak üzere tek suçları adaletsizliğe ses yükseltmek, karşı çıkmak ve gazetecilik, muhalif gazetecilik yapmak olan onlarca gazetecinin adaletsiz adaletin pençesinde adalet aradığını belirtti.
Köybaşı, mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Savaş, doğal afet gibi her türlü zor koşulda dahi, kamunun menfaatleri doğrultusunda, tarafsız ve doğru habercilik anlayışıyla çalışan, ulusumuzun ortak sesi olmayı sürdüren tüm basın emekçilerini saygıyla selamlıyorum. Onların bu özverili çalışmaları, toplumumuzun gerçekleri öğrenmesinde ve demokrasimizin korunmasında hayati bir öneme sahiptir.
Mevcut AKP iktidarı tarafından yazılı ve görsel medyanın büyük çoğunluğu kontrol altına alınmış, gazete manşetleri tek merkezden atılmaktadır. Gazetecilik yapan veya yapmaya çalışanlar ya işsiz bırakılmakta ya da hapse atılmaktadır. Barış Pehlivan başta olmak üzere tek suçları adaletsizliğe ses yükseltmek, karşı çıkmak ve gazetecilik, muhalif gazetecilik yapmak olan onlarca gazeteci adaletsiz adaletin pençesinde adalet aramaktadır.Bu anlamlı günde, yurttaşlarımızı bilgilendirme görevini yerine getiren basın emekçilerinin yanında olduğumuzu ve her zaman destekçileri olacağımızı belirtmek isterim. Yolları açık, kalemleri özgür olsun."
Köybaşı'nın mesajı, Türkiye'de basın özgürlüğünün geldiği noktayı gözler önüne seriyor. AKP iktidarının baskıları sonucu, yazılı ve görsel medya büyük ölçüde kontrol altına alınmış durumda. Gazetecilik yapan veya yapmaya çalışanlar, çeşitli baskılara maruz kalıyor. İşsiz bırakılanlar, hapse atılanlar, hatta öldürülenler var.
Köybaşı'nın mesajı, bu baskılara karşı bir tepki niteliğinde. Gazetecilerin yanında olduklarını ve her zaman destekçileri olacaklarını belirten Köybaşı, özgür basın mücadelesinin devam edeceğini vurguladı.
Köybaşı'nın mesajı, Türkiye'de basın özgürlüğünün önemini bir kez daha hatırlatıyor. Basının, toplumun bilinçlenmesinde ve demokrasinin korunmasında kilit bir rol oynadığı unutulmamalıdır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.