15750,07%-2,31
43,93% -0,01
51,08% 0,00
7243,29% 0,56
11848,56% 0,00
Polis, kısa sürede aracın peşine düştü ve Ankara yolunda aracı durdurdu. Dr. Erdem herhangi bir yara almadan kurtarıldı, ancak kaçan şahıs için geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.
Bu olay, sağlık çalışanlarının her zaman risk altında olduklarını bir kez daha ortaya koydu. Sağlık çalışanları, hastaların ve hasta yakınlarının öfkesini ve şiddetini hedef alabiliyor. Bu durum, sağlık çalışanlarının motivasyonunu ve iş performansını olumsuz yönde etkiliyor.
Sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Sağlık çalışanları için gerekli eğitimler verilmeli, şiddete karşı yasal düzenlemeler yapılmalı ve şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmeli.
Samsun'da yaşanan bu olay, sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddete karşı farkındalık yaratmak için önemli bir fırsat. Bu olayın bir benzerinin yaşanmaması için hepimizin üzerine düşeni yapmamız gerekiyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.