15750,07%-2,31
43,93% -0,01
51,08% 0,00
7243,29% 0,56
11848,56% 0,00
Şimdiden dikkatleri üzerine çeken isim ise halihazırda il yönetim kurulu üyesi olan Hüseyin Yenitürk.Parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Yenitürk'ün bu kararı, CHP'nin Altıeylül ilçesindeki siyasi dengeleri yeniden şekillendirecek gibi görünüyor. Mevcut ilçe başkanı Hakan Şehirli'nin aday olmayacağını duyurmasının ardından,şimdilik 3 aday yarışacak.

Toplantıda konuşan Hüseyin Yenitürk, partinin bir üyesi olarak uzun yıllardır süregelen çaba ve katkılarından bahsederek, CHP'nin Altıeylül ilçesinde iktidar olması için elinden geleni yapacağını vurguladı. Yenitürk'ün adaylığı, partinin bu bölgedeki politikayı nasıl etkileyeceğini merak ettiriyor. 27 Ağustos'ta yapılacak kongre, CHP'nin Altıeylül ilçesindeki geleceğini belirleyecek önemli bir adım olacak gibi duruyor.
CHP Altıeylül İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Hüseyin Yenitürk düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:
“Çalışma hayatımda kamu kuruluşu olan SEKA’da yıllarca sendika yöneticiliği ve iş yeri disiplin kurulu üyeliği yaptım. Emeğin değerini ve mücadelesini bilen, işçi sınıfının bireyi, Atatürk devrimcisi ve kamucu ekonominin savunucularındanım. Laik, Demokratik sosyal hukuk devleti olarak anayasamızda yer alan kavramın günümüz yönetimince uygulamada içeriği boşaltılmıştır. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Tüketici Hakları Koruma Derneğimizin aktif üyesiyim. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti acilen kuruluş ayarlarına dönmelidir. Laikliğin ne olduğu, vazgeçilmezliği, beka sorunu olduğu anlatılmalı ve benimsenmelidir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik yangın artık her kesimi yakar durumdadır. Acilen, uygulanan yanlış ekonomi politikaları sonlandırılmalıdır. Halkımızın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları partimizin sosyal belediyecilik anlayışı ve yaklaşımı ile aşmaya ve halkımı rahatlatmaya çalışıyoruz. Kentimizde de yerel yönetimde sağlayacağımız zaferle halkımızı sosyal belediyecilikle buluşturacağız.
“CHP BAYRAĞINI BELEDİYELERDE DALGALANDIRACAĞIZ”
Siyasette aktif olarak Altıeylül ilçemizde örgüt sorumlusu olarak çalıştım. 2019 yerel seçimlerinde her türlü saha çalışmasında görev yaptım. Bu konuda yeterli bilgim, tecrübem ve deneyimlerim oldu. Önümüzdeki 2023 yerel seçim çalışmalarımızda bu yönden hiçbir sıkıntımız olmayacaktır. Sonraki görevim ise İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı oldu. İl örgütümüzün her türlü çalışmaları hakkında yeterince bilgiye sahip oldum. İl yöneticiliğim esnasında milletin sesi ve millet buluşması adlı mitinglerin düzenleme komitelerinde sorumluluk aldım. Genel seçimlerin her aşamasında her etkinliğinde bulundum. Kişisel hiçbir beklentim, ikinci ajandam yok. Yıllardır partim için çalıştım. Şimdi bu deneyimlerim ile Büyükşehir ve Altıeylül ilçemizde yerel seçimlerde partimizi iktidar yaparak, CHP bayrağını belediyelerimizde birlikte dalgalandıracağız.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.