• BIST 100

    15750,07%-2,31
  • DOLAR

    43,93% -0,01
  • EURO

    51,08% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7243,29% 0,56
  • Ç. ALTIN

    11848,56% 0,00

Vali Şıldak Altıeylül İlçesinde Muhtarları Dinledi

Vali Hasan Şıldak kurum müdürleri ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen İlçe Değerlendirme Toplantıları kapsamında ilçelerde yürütülen çalışmaları değerlendirmeye devam ediyor.

BALIKESİR YEREL HABER 25.01.2023 18:39:35 0
Vali Şıldak Altıeylül İlçesinde Muhtarları Dinledi

Vali Hasan Şıldak kurum müdürleri ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen İlçe Değerlendirme Toplantıları kapsamında ilçelerde yürütülen çalışmaları değerlendirmeye devam ediyor. 

Yaklaşık her ay bir ilçede çalışmaların ele alındığı toplantıların 15’ncisini Altıeylül İlçesinde gerçekleştiren Şıldak, yürütülen çalışmaları yerinde görmeye, varsa sorunları alanda tespit ederek çözüme ulaştırmaya özen gösteriyor. 

Sultan Abdülhamit Han Gelişim Merkezinde yapılan toplantıda Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve Belediye Başkanı Hasan Avcı’dan İlçeyle ilgili genel bilgileri alan Vali Şıldak daha sonra talep ve ihtiyaçlarını aktarmaları için muhtarlara söz verdi. Sorunların sonuca ulaşması için taleplerin ilgili kurumun temsilcisine bizzat iletildiği interaktif katılım sağlanan toplantıda; eğitim, sağlık, spor, tarım, hayvancılık, asayiş ve huzurun temini, kültür, çevre ve sulama gibi birçok konu görüşüldü. Karşılıklı görüşmelerin yapıldığı değerlendirme toplantılarıyla işbirliği ve koordinasyonun güçlendiğini ifade eden Şıldak muhtarlara kapılarının her zaman açık olduğunu söylemesinin yanı sıra her hafta salı gününü muhtarlara ayırdığını hatırlattı. 

Vatandaşın sözcüsü olan muhtarların taleplerini dinleyen Vali Şıldak, ilgili kurumlar tarafından sorunların çözüme ulaşması yönünde çalışmaların yapılacağını dile getirdi. Şıldak toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, “Altıeylül; İlimizin tam merkezinde parlayan bir yıldız olarak sürekli gelişen ve gücüne güç katan, tarım ve hayvancılık potansiyelini yeni projelerle, yenilikçi girişimlerle zenginleştiren, çalışkan ve üretken insanlarımızın olduğu bir ilçemiz. Bizim de devlet kurumları olarak onların hızına yetişmemiz gerekiyor. Özellikle tarım ve hayvancılık alanında çok güzel projeler bekliyor. Yeni fikirler, yeni üretim modelleri, daha modern çalışmalarla yeni açılımlar geliştirmeyi ve derinliği arttırmayı planlıyoruz. Bu konuda büyük bir enerji ve istek olduğunu hissediyoruz. Organize Sanayi Bölgesi'nin Altıeylül İlçesinde olması da değer katıyor. İlçemizdeki yatırımların en başında OSB’deki gelişmeler yer alıyor. Fevkalade iyi ilerleyen, genişleyen, güçlenen, en önemlisi de düzenli ve sistemli bir büyüme gösteren OSB’de faaliyet gösterecek 20'ye yakın yeni fabrikada ciddi bir istihdam sağlanacak.” diye konuştu. 

Heyecanlandıran Yatırım Müjdeleri

Altıeylül’de yapımına başlanan İl Halk Kütüphanesi’nin en kısa zamanda tamamlanmış olacağını sözlerine ekleyen Şıldak, yapılması planlanan Hükümet Konağının yatırım programında olduğu müjdesini verdi. İlçedeki yatırımlarla ilgili bilgi vermeye devam eden Vali Şıldak, Belediye Hizmet Binası yapılması konusunda girişimler olduğunu ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü için de görüşmelerin devam ettiğini ifade etti. Vali Şıldak, İl Jandarma Komutanlığı için 70 dönümlük yeni bir alan tahsis edildiği ve yatırım programına alındığını da kaydetti. 

Çevre konusundaki duyarlılığı çok daha yükseltmiş durumda olduklarını vurgulayan Şıldak, “Derelerde, akarsulardaki kirlilik sanayi kuruluşları veya hayvansal atıklardan kaynaklı olabilir. Tüm bunlara tahammülümüz yok ve en hızlı şekilde müdahale ediyoruz. Tabi ki bu sorunun kökten çözülmesin peşindeyiz. Muhakkak surette cezasız kalmamasını istiyoruz. İlimizde de çok sayıda işletme cezalandırıldı. Özellikle Marmara'da yaşadığımız müsilaj sorunu devamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın refleksi çok gelişti. Bizler de Valilik ve İl Müdürlüğümüz olarak bu konunun üzerine gidiyoruz. Sizler yeter ki zamanında bilgi aktarın, ihbarlarınızı ve şikayetlerinizi ulaştırın.” şeklinde konuştu.  

Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele konusunda muhtarlardan destek beklediğini dile getiren Şıldak, “Bütün dünyanın olduğu gibi Türkiye'nin de gündeminde yer alan ve toplumumuzun en önemli hastalıklarından biri haline gelen uyuşturucu bağımlılığında sayılar her geçen gün artıyor. Güvenlik güçlerimizin yakaladığı miktar her geçen gün artış gösteriyor. Ben özellikle muhtarlarımızın bu konuya olan duyarlılığının yükselmesi gerektiğini düşünüyorum. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen “UYUMA” programını cep telefonlarınıza indirmenizi istiyorum. Uyuşturucu satışı veya kullanımı ile ilgili durumlarda programa tuşladığınız zaman polisimiz veya jandarmamız en kısa sürede oraya müdahale ediyor. En önemli özelliği ise herhangi bir kişi bunu tuşladığında o kişinin kimliği gizli kalıyor. Güvenlik güçlerimiz dahi sizin kim olduğunuzu göremiyor. Biz bunu öğretmenlerimizin, imamlarımızın ve esnafımızın cep telefonlarına indiriyoruz. İl Emniyet Müdürlüğümüz her hafta bir meslek grubunu ele alıyor ve onların telefonlarına bunu yüklüyor. Muhtarlarımızın da tamamının telefonunda bu programın olmasını istiyorum. Sağduyu sahibi her insanımızın devlet olarak desteğine ihtiyacımız var. Toplum olarak uyuşturucuyu bitirme, bunlara fırsat vermeme açısından kendimize söz vermemiz lazım.” diye konuştu. 

Uyuşturucu ile mücadelenin diğer bir boyutunun Valilik tarafından uygulanan “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” Uyuşturucu İle Mücadele Projesine destek vermek olduğunun altını çizen Vali Şıldak, “Projemize başladığı günden bu yana 800 kişi “beni kurtarın” diye başvurdu. Biz bu kişileri tedavi ve rehabilitasyonlarının ardından işe de yerleştiriyoruz. Bakın yine 5 gencimizi bir hafta içerisinde İş-Kur üzerinden 6 ay süreli çalıştıracağız. Şu ana kadar 54 kişi kamu kurumlarında bu şekilde çalıştırıldı. Çalışma Bakanlığımız her iki ayda bir bize 5 kontenjan daha verecek. Bunlardan bir kişinin bile kurtulması büyük bir başarıdır. Çünkü bu sonu olmayan bir bataklıktır. Kurtarılmadıklarında birkaç yıl sonra toplumda çok kötü durumlarda hepimizin karşısına çıkacak. Buna artık dur deme vakti geldi. Sizlerden Valilik ve Kaymakamlık Açık Kapı Birimlerinde yürüttüğümüz, bu gençlerimize el uzattığımız projemize destek vermenizi istiyorum. Çevrenizde tanıdığınız, bildiğiniz gençleri ikna edip bize getirmenizi istiyorum.” şeklinde vurguladı. 

Yatırımları en güçlü şekilde takip ettiğini belirten Şıldak, “İlimizde 2023 yılında da önemli yatırımlar olacak. 2022 ve 2021'e baktığımızda eğitim, sağlık, spor ve gençlik alanında ve daha birçok alanda ciddi atılımlar olduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Ben de bu kapsamda Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, bütün Bölge ve İl Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Herkes görevini dört dörtlük yerine getiriyor. Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla son derece uyumlu ve gayretli bir çalışma ortamında Balıkesir'de en iyisini ve doğrusunu en hızlı şekilde yapmaya çalışıyoruz. Balıkesir yatırımlardan iyi pay alıyor ve almaya da devam edecek. Biz verimlilik, hız ve koordinasyonun arttırılması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Kamu görevlileri olarak her zaman vatandaş odaklı ve onların hizmetinde çalışıyoruz. Muhtarlarımızı da vatandaşlarımızla aramızda bir köprü olarak kabul ediyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız olmak üzere muhtarlarımıza verilen değer belki de tarihimizin hiçbir döneminde olmadığı kadar üst seviyeye ulaşmıştır. Bu itibarla sizleri burada görmekten ve hitap etmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. Özellikle pandemi döneminde gösterdiğiniz fedakarca çalışmalar, işbirliği ve kurumlarımızın yanında yer alarak onların görevlerini daha düzgün, daha sağlıklı olarak yapabilmeleri noktasındaki katkılarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Mahalle muhtarları, her türlü taleplerini dinleyen, sürekli alanda olarak vatandaşla yakın olan Vali Şıldak’a kendilerini toplantı vesilesi ile bir araya getirdiği için teşekkür ettiler.

Balıkesir HABERİ

AKP DÖNEMİNDEN KALAN YÖNETİCİLER YÜZÜNDEN, HAKAN ŞEHİRLİ ZORDA

Balıkesirspor Adım Adım Amatör Kümeye Mi?

Şap'a Oturduk!

8 Gündür Kayıptı, Acı Haber Geldi

GELECEĞİN HUKUKÇULARI İNFAZI YERİNDE ÖĞRENDİ

Balıkesirspor’da kriz derinleşiyor: Hoca da kaçtı!

Erdek Kapıdağ’da Aramalar 6. Gününde: Gözaltına Alınan Sevgili ve Arkadaşı Adli Kontrolle Serbest

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde emekçiler için ücretsiz ulaşım sona eriyor.

Balıkesir Erdek’te Kayıp Elif Kumal’dan 3 Gündür Haber Alınamıyor

GENELDE ÖZGÜR, YERELDE ÖZGÜR!

BABANA DEĞİL, YARDIMCINA BAK MESUT!

Balya Kadıköy Mesire Alanı açıldı

Karesi’de 1300’e Yakın Yapı Usulsüz! Belediye Uygulamaları Tepki Çekiyor

Akın: “Kuvayımilliye Şehri’ne İstiklal Madalyası yakışır”

KARESİ’NİN MİRASYEDİ BAŞKANI: HAZIRA DAĞ DAYANMAZ!

Kırmızılar Köyü’nde Rant ve Kaçak Yapı İddiası: İmarsız Tarlalara Elektrik ve Konutlar!

600 Milyon Borç Tartışması: Mesut Akbıyık Şeffaflık Sınavını Geçebildi mi?

BAŞKAN AKIN’A YÖNELİK BÜYÜK SABOTAJ!

Büyükşehir’in Yaz Spor Okulları’na yoğun ilgi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi plaj voleybolu severleri unutmadı

Uluslararası 6. Balıkesir Aromaterapi Festivali coşkuyla başladı

Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi’nden bölge yangınlarına güçlü destek

BASKİ Çevre Kirliliğinin Önüne Geçiyor

Balıkesir, Kaz Dağları Bisiklet Dostluk Sürüşü’nde buluşuyor

Büyükşehir’den trafiği rahatlatan çalışma

Minderde zafer Büyükşehir’in! Genç sporcular 14 madalya kazandı

Bilimin ışığında güçlü bir Balıkesir

Mobil KETEM Tırı Erdek’te hizmet vermeye başladı

Büyükşehir denizleri hayalet ağlardan arındırıyor

Büyükşehir’den İda Madra Jeopark Müzesi ve Akbaş Etnografya Müzesi’ne Teknik Gezi

Yükleniyor

Balıkesir'de Feci Kaza: 2 Ölü, 2 Yaralı

İnşaat yıkım alanında sıkışan yavru kedi kurtarıldı

Sahil Güvenlik ekiplerinden Çevre Günü’ne özel deniz temizliği

Edremit’te 3 kilo metamfetamin ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı

Balıkesir’de 90 gram esrar yakalandı

Balıkesir’de Jandarmadan Kaçakçılık ve Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama

Ayvalık’ta zincirleme kaza: 1’i ağır 5 yaralı

Hapis cezası bulunan 30 kişi yakalandı

Narkotik köpeği ’Yaşa’ sayesinde 10 kilo esrar yakalandı

Kasten öldürme suçundan aranan şahıs Ayvalık’ta yakalandı

BURHANİYE BELEDİYESİ ZABITA TRAFİK EKİPLERİNDEN SIKI DENETİM

Burhaniye’de Cezayirli geline Türk usulü düğün

Burhaniyeli öğrenciler Ören’in doğal ve kültürel değerlerini öğrendi

Burhaniye’de Mülkiye Başmüfettişi Öner, kaymakam İlyas Memiş’i ziyaret etti

Burhaniye’de Kaymakam Memiş, Şehit ve Gazi aileleri için düzenlenen yemeğe katıldı

1 MAYIS BURHANİYE’DE COŞKU İLE KUTLANDI

Burhaniyeli öğrencilerin Çanakkale coşkusu

Burhaniye’de Muhtarlar Toplantısı yapıldı

Burhaniye’ de kayısı bereketi yaşanıyor

Burhaniye’de Hacı Mustafa Müdüroğlu Ortaokulu’ndan plaj temizliği

AKP DÖNEMİNDEN KALAN YÖNETİCİLER YÜZÜNDEN, HAKAN ŞEHİRLİ ZORDA

ALTIEYLÜL BELEDİYESİ ATIL YOLLAR KULLANIMA AÇIYOR!

Altıeylül'de Tarihe İz Bırakan Kadınlar Unutulmadı

Altıeylül’den Dolu Dolu Çocuklara Yarı Yıl Tatili Başlıyor

İlk Ziyaret Kazazede Çocuklara

Başkan hakan şehirli: " öğrencilerimizin yanındayız"

Fifa kokartını taktı, gururunu başkan şehirli ile paylaştı.

Başkan Şehirli "Engelsiz Altıeylül için birlikteyiz"

Altıeylül Çocuk Üniversitesinde Eğitim Devam Ediyor

Muhtar Orhan Yemişen ’Romanlardan Sorumlu Koordinatör’ Oldu

Ümit Özdağ 6 Gün Sonra Yine Hakim Karşısında: “Savcının Mütalaası Bir Hukuk Cinayetidir!”

CHP’li Serkan Sarı’dan Susurluk Devlet Hastanesi Tepkisi: "Yap, İşlet, Beklet Projesiyle Sağlıkta Çürümeye Terk Edildik"

Antalya Büyükşehir’den temiz geleceğe yatırım

Külliye'den ilk 5G uygulaması hayata geçti

İHS Teknoloji’den yeni nesil siber güvenlik çözümü

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir ''İKİ YÜZLÜ SİYASETİNİZE KURBAN ETTİĞİNİZ İŞÇİLERİN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ?''

Sıfır Otomobil alacaklara yeni vergi yükü geliyor

5 aylık enflasyon farkı belli oldu: Emeklinin kesinleşen zam oranı değişti

Balıkesir’in ihracatı, 5 yıllık yol haritasıyla katlanacak

Akdeniz kıyılarının geleceği Muğla’da konuşuldu

Manisa Büyükşehir’den Bozköy Deresi’ne yeni yaşam alanı

Bursa'da Osmangazi’de Hıdırellez coşkusu

Sakarya'da pedallar daha güvenli bir trafik için dönecek

Bursa'dan mahallelerde 'halk sağlığı ve afet bilinci' eğitimi

Konya Meram'da Hasanköy yeni çehreye kavuşuyor

Başkan Güler'den Beğendik’te bir yıl değerlendirmesi

Liseli Gençler Sundukları Projeleri İle Göz Kamaştırdı

117 Projeye Onay

Balıkesir’de eşeklerden embriyo transferi yapıldı

Genç Bilim Adamları ’Deneyap Proje Şenliği’nde Buluştu

BAÜN Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarına Çalışma İzni

BAÜN’lü Öğrencilerden Eskişehir’e Teknoloji Ziyareti

Milli Savuma Üniversitesinden Balıkesir MYO’a Eğitim Materyali

Balıkesir Üniversitesi, İHA Eğitimi Verecek

Apple, Sahte Apple Watch aksesuarlarına karşı uyardı

AnTuTu'nun Kasım Ayı En Hızlı Apple Cihazları Listesi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.