-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,02
-
EURO
51,25% -0,04
-
GRAM ALTIN
6279,42% -2,22
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
60. Tur'da Türk bisikletçilerden güçlü sinyaller
60. Tur'da Türk bisikletçilerden güçlü sinyaller
2025 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, sadece uluslararası yıldızların değil, Türk bisikletçilerin de sahne aldığı, geleceğe dair umut veren bir yarışa dönüştü.
İSTANBUL (İGFA) - Bu yıl, yerli sporcuların mücadele azmi, kaçışlara girerek etaplardaki görünürlüğü ve parkurlardaki performansları hem yarışseverleri heyecanlandırdı hem de medyada daha geniş yer bulmalarını sağladı.
Yarışın en dikkat çeken hikâyelerinden biri, henüz 19 yaşında olmasına rağmen profesyonel pelotonun içinde özgüveni ve güçlü sürüşüyle öne çıkan Arda Tekirdağ idi. Genç Arda, yarışın henüz ilk etabında kaçışa girerek Türk bisikletinin yükselen yıldızlarından biri olarak adını duyurdu. Arda'nın bu çıkışı, genç yaşta uluslararası arenada fark yaratabilecek yerli sporculara olan inancı pekiştirdi.
Pro pelotonda ilk defa yarıştığını ifade eden Arda Tekirdağ, " Aynı şekilde ilk defa da sekiz etaplı bir yarışta pedal çeviriyorum. TUR benim için gerçekten büyük bir tecrübe oldu. Aynı zamanda dünyaca ünlü bisikletçileri gözlemleme şansı yakaladım. Sonuçta burada dünyanın en büyük yarışlarında etaplar kazanmış, başarılar elde etmiş sporcular var.” dedi.
Tecrübeli sporculardan Ahmet Örken ise bu yıl bambaşka bir rol üstlendiğini söyledi. Sprint yetenekleriyle tanınan Örken, bu kez dağ etaplarında müthiş bir performans sergiledi. Tırmanışlardaki aktif sürüşü ve puan toplama çabası, onu “Dağların Kralı” klasmanında son güne kadar yarışın içinde tuttu. Bu mücadele hem izleyiciler hem de basın tarafından büyük takdir gördü.
Örken, “Bu yılın benim için özel bir anlamı vardı zira 12’nci kez start aldım. Bu alanda bir Türk bisikleti efsanesi olan Rıfat Çalışkan ile de TUR’da en fazla yer alan bisikletçi olma rekorunu paylaşıyorum. Kendi adıma çok güzel işler başardığımı düşünüyorum. Daha önceki yıllarda yokuşlardaki dezavantajlarım sebebiyle kaçışlarda kendimi istediğim kadar gösteremiyordum. Bu sebeple bu yıl kendimi özellikle yokuş performansımı geliştirecek şekilde hazırladım. Nitekim yokuş klasmanını da son güne kadar zorladık.” diye konuştu.
Genel klasmanda en iyi dereceyi 65’incilikle Konya Büyükşehir Belediye Spor’dan Burak Abay elde etti.
AKP DÖNEMİNDEN KALAN YÖNETİCİLER YÜZÜNDEN, HAKAN ŞEHİRLİ ZORDA
Balıkesirspor Adım Adım Amatör Kümeye Mi?
Şap'a Oturduk!
8 Gündür Kayıptı, Acı Haber Geldi
GELECEĞİN HUKUKÇULARI İNFAZI YERİNDE ÖĞRENDİ
Balıkesirspor’da kriz derinleşiyor: Hoca da kaçtı!
Erdek Kapıdağ’da Aramalar 6. Gününde: Gözaltına Alınan Sevgili ve Arkadaşı Adli Kontrolle Serbest
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde emekçiler için ücretsiz ulaşım sona eriyor.
Balıkesir Erdek’te Kayıp Elif Kumal’dan 3 Gündür Haber Alınamıyor
GENELDE ÖZGÜR, YERELDE ÖZGÜR!
BABANA DEĞİL, YARDIMCINA BAK MESUT!
Balya Kadıköy Mesire Alanı açıldı
Karesi’de 1300’e Yakın Yapı Usulsüz! Belediye Uygulamaları Tepki Çekiyor
Akın: “Kuvayımilliye Şehri’ne İstiklal Madalyası yakışır”
KARESİ’NİN MİRASYEDİ BAŞKANI: HAZIRA DAĞ DAYANMAZ!
Kırmızılar Köyü’nde Rant ve Kaçak Yapı İddiası: İmarsız Tarlalara Elektrik ve Konutlar!
600 Milyon Borç Tartışması: Mesut Akbıyık Şeffaflık Sınavını Geçebildi mi?
BAŞKAN AKIN’A YÖNELİK BÜYÜK SABOTAJ!
Büyükşehir’in Yaz Spor Okulları’na yoğun ilgi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi plaj voleybolu severleri unutmadı
Uluslararası 6. Balıkesir Aromaterapi Festivali coşkuyla başladı
Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi’nden bölge yangınlarına güçlü destek
BASKİ Çevre Kirliliğinin Önüne Geçiyor
Balıkesir, Kaz Dağları Bisiklet Dostluk Sürüşü’nde buluşuyor
Büyükşehir’den trafiği rahatlatan çalışma
Minderde zafer Büyükşehir’in! Genç sporcular 14 madalya kazandı
Bilimin ışığında güçlü bir Balıkesir
Mobil KETEM Tırı Erdek’te hizmet vermeye başladı
Büyükşehir denizleri hayalet ağlardan arındırıyor
Büyükşehir’den İda Madra Jeopark Müzesi ve Akbaş Etnografya Müzesi’ne Teknik Gezi
Yükleniyor



